Secret Sharing -3 ( Sır Paylaşımı , Gizlilik Paylaşımı )

Merhaba arkadaşlar bu yazımda da sizlere görsel olarak projemin adımlarını paylaşacağım umarım faydalı olur.

6.Secret Sharing Uygulama Adımları

Yukarıda uygulama boyunca yaptığımız ve kullandığımız adımları gördük şimdide programımızda bunun gerçeklenmesini gerçek bir uygulama üzerinden görelim.Öncellikle programımıza girilecek orijinal görüntü Gray formatta olmalıdır bunun için ön işlem olarak bir resmi Gray Formata Çevirelim.

Orijinal Resim

Gray Resim

Resmi Gray Formata çevirdikten sonra bu resmi uygulamamıza alıp k ve n değerini belirtmeliyiz.

K ve N değerini girdikten sonra şimdi menüden Resmi parçala tuşuna bastığımız zaman resmimiz 5 parçaya ayrılacaktır ve kullanıcının o 5 parça içinden k tane resmi seçmesi lazım yani 3 tane resmi seçmesi lazım işte resmin 5 parçaya ayrılmış hali:

Yukarıda ki oluşturulan 5 tane resimden rastgele 3 resim seçtiğimizdeyse karşımıza ilk orijinal resmimiz gelecektir.

Sağ üstte bulunan resim herhangi 5 tane parçalanmış resim içerisinden resimde işaretlenen parçalı resimler bir araya gelerek oluşturdukları resimdir.

SONUÇ OLARAK:

Bu uygulamada veriyi daha güvenli hale getirmek için resmi n parçaya böldük ve bunuda çeşitli farklı kullanıcılara dağıtarak gizli görüntüyü daha güvenilir hale getirdik.K tane Farklı kullanıcı bir araya geldiğinde yine gizli görüntüyü verecektir.Bu uygulamada Shamir ve Blackley yöntemlerinden Shamirin Yöntemi uygulanmıştır.Böylece Secret Sharing gibi Steganografi gibi metotlar kullanarak veriyi daha güvenilir hale getirmiş oluruz.Buda İnternet gibi sosyal bir ağda verilerimizi istediğimiz gibi saklayabilir bu verileri istediğimiz kullanıcılara rahatlıkla gönderebiliriz.

Oracle Exadata SQL Server Goldengate Weblogic EBS ve Linux konusunda aşağıdaki konularda 7×24 Uzman Danışmanlara yada Eğitimlere mi
İhtiyacınız var [email protected] adresine mail atarak Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

– Oracle Veritabanı Danışmanlığı
– Oracle Veritabanı Bakım ve Destek
– Exadata Danışmanlığı
– Exadata Bakım ve Destek
– SQL Server Veritabanı Danışmanlığı
– SQL Server Veritabanı Bakım ve Destek
– Goldengate Danışmanlığı
– Goldengate Bakım ve Destek
– Linux Danışmanlığı
– Linux Bakım ve Destek
– Oracle EBS Danışmanlığı
– Oracle EBS Bakım ve Destek
– Weblogic Danışmanlığı
– Weblogic Bakım ve Destek
– Oracle Veritabanı Eğitimleri
– Oracle VM Server Danışmanlığı
– Oracle VM Server Bakım ve Destek
– Oracle EPPM Danışmanlığı
– Oracle EPPM Bakım ve Destek
– Oracle Primavera Danışmanlığı
– Oracle Primavera Bakım ve Destek
– Oracle Eğitimleri
– SQL Server Eğitimleri
– Goldengate Eğitimleri
– Exadata Eğitimleri
– Linux Eğitimleri
– Oracle EBS Eğitimleri
– Oracle VM Server Eğitimleri
– Weblogic Eğitimleri
– Oracle EPPM Eğitimleri
– Oracle Primavera Eğitimleri

About Mehmet Salih Deveci

I am Founder of SysDBASoft IT and IT Tutorial and Certified Expert about Oracle & SQL Server database, Goldengate, Exadata Machine, Oracle Database Appliance administrator with 10+years experience.I have OCA, OCP, OCE RAC Expert Certificates I have worked 100+ Banking, Insurance, Finance, Telco and etc. clients as a Consultant, Insource or Outsource.I have done 200+ Operations in this clients such as Exadata Installation & PoC & Migration & Upgrade, Oracle & SQL Server Database Upgrade, Oracle RAC Installation, SQL Server AlwaysOn Installation, Database Migration, Disaster Recovery, Backup Restore, Performance Tuning, Periodic Healthchecks.I have done 2000+ Table replication with Goldengate or SQL Server Replication tool for DWH Databases in many clients.If you need Oracle DBA, SQL Server DBA, APPS DBA,  Exadata, Goldengate, EBS Consultancy and Training you can send my email adress [email protected].-                                                                                                                                                                                                                                                 -Oracle DBA, SQL Server DBA, APPS DBA,  Exadata, Goldengate, EBS ve linux Danışmanlık ve Eğitim için  [email protected] a mail atabilirsiniz.

11 comments

  1. acaba kaynak kodu mevcut mu bu yapılan çalışmanın? matlab üzerinden görüntü işleme yapılıyor ama C++ tabanlı olan Shamir uygulaması burda hangi derleyici ile çalıştırıldı?

    • Matlab mı?? olurmu sadece matlab ya tüm imperative ve fonksiyonel dillerde görüntü işleme yapılır…ayrıca shamir de Secret sharing uygulamasını öne süren adamdır C++ tabanlı cümlesini bu yüzden anlamlandıramadım…Ben bu uygulamada C# ı kullandım….

  2. uygulamanın kaynak kodunu bulabileceğim site var mı acaba? wikipedia da .pl uzantılı shamir uygulaması vardı ama hangi derleyiciye ait olduğunu bilmiyorum.bu yüzden kullanamadım.açıkçası yazılımcı değilim ama ödevim için elimdeki programı düzenlemeye çalışıyorum. 5 e bölüyorum ama 3 parçayı alıp aynı dosyayı elde edemiyorum.Bendeki resim dosyası değil .txt dosyası. Acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

  3. bu arada shamir derken kısaca yazmak istedim.Adi shamir “how to secret sharing” paper ına baktım. hackchina.com adresinden dediğim secret sharing programına bakabilirsiniz. Ama program doğru çalışmıyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bölmeyi yapıyor ama kaynak dosyayı 5 e bölüp tüm bilgiler ilk böldüğü dosyada kalıyor.Combine dosyasındaysa komut hatası veriyor.Cramer yöntemini kullandım demişsiniz. Eğer ne yapmam gerektiği hakkında yönlendirme yaparsanız çok yardımcı olursunuz.Teşekkürler…

    • yani kaynak kodunu bulabilmeniz çok zor çünkü uygulama çok yeni olduğu için yapan çok azdır…ben sizin tam olarak ne sorduğunuzu anlamıyorum tam açık söylerseniz daha rahat anlayacağım…Secret sharing in uygulama adımlarınımı istiyorsunuz yada algoritmaları çözmedemi sorun yaşadınız sorun tam olarak ne????

      • merhaba
        benim geometrik sır paylaşımı ödevim var ama yukarıda yazdığınız sorunlarım var teorik bilgileri biliyorum ama kaynak kod ve algoritmasını oluşturmada sorunların var yardım edebilirmisiniz
        teşekkürler.

  4. Açıkçası eski bir uygulama buldum.Çalışma konum sır paylaşımı.1979 dan kalma Applied Cryptography kitabından alıntı. Birçok siteye baktım ama uzun uzun yazmalarına rağmen Borland C# Builder kaynak kodları çalışmadı. Yazılan program metin dosyasını 5’e bölüyor.Sizin programda mesela resmi 5’e bölerken boyutları da bölüyor mu yoksa resim boyutuyla diğer 5 parçanın da boyutları aynı mı.Bendeki programı inceleme fırsatınız olursa çok sevinirim.
    http://www.hackchina.com/en/r/122574/sharing-_-g13.c__html
    Program da ilk komutu 5 3 olarak veriyorsunuz bölme işleminde. Bu işlemi yapıyor ama birleştirme kısmını yapamıyorum.combine dosyasında arguman kısmını nasıl yazmam gerektiğini çözemedim açıkçası.
    Derleyicim BC#Builder 2007. main kısmına getch() koydum.

    • Benim proje text tabanlı değil image tabanlı çalışıyor.Yani alınan bir image n parçaya bölünüyor ardından k tanesi bir araya geldiğinde orjinal görüntü bulunuyor ve n>k olmalı…gönderdiğiniz linktekiyle benim projem amaç olarak pek uyuşmuyo ve benim projede kullanılan yöntem Shamir in (n,k) lık şemasını Thien ve lin tarafından gerçekleştirilmesiyle birlikte Galuas field leri kullanılarak elde edilen bir projedir…

  5. evet.”secret image sharing” adı altında oldukça çok kaynak var ağda. yaptığınız çalışmanın paperları da var aynı şekilde ama dediğiniz gibi kaynak kod bulmak oldukça zor.olanlarda çalışmıyor.

  6. Merhaba öncelikle emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim.Konu zaman olarak eski bir konu ama inşallah yardımcı olabilirsiniz.Sır paylaşımı ile ilgili makelelerinizi okuduğumu bilmenizi isterim.Yanlız anlayamadığım birkaç husus var.Burda orjinal görüntüyü 5 parçaya ayrıyoruz.Yani her parçanın boyutu orjinal resmin 5’te 1 ‘i kadar.Peki bu aşamadan sonra tam olarak ne yapıyoruz.YAni Shamir’in (n,k) eşiğini nasıl uyguluyoruz.Yol gösterirseniz sevinirim.

  7. Hey checkout this to boost site rank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *