Oyun; Eğlenmek veya vakit geçirmek için yapılan hareketler topluluğu veya kuralları olan bir tür eğlencedir. Aslında hayvanlarda da oyun oynama vardır ancak onlarda oyun daha çok doğal hayata hazırlanmak amacıyla yapılan bir tür eğitim gibi bir şeydir.
Ör: Aslan veya çita yavruları doğduktan bir müddet sonra anneleri tarafından avı yakalamak için gösterdiği hareketleri yavruları tarafından eğlence ve oyuna dönüştürmesidir.
İnsanoğlu çok eskilerden beri çeşitli oyunlar oynamışlardır bu oyunlar farklı farklı tekniklerle oynanmasıyla beraber oyunu oynayan insanların sayısında da farklılıklar görülmüştür.
Örneğin,Satranç ve dama oyununda 2 kişi karşılıklı oynarken Okey oyununda bu sayı artmaktadır. Bununla beraber Oyunlar genel amaçlarına göre 3 sınıfa ayrılmaktadır.
- Rastgele Sonuçlu oyunlar ( İskambil , tavla )
- Ustalık gerektiren oyunlar (Futbol,Güreş,Hokey,Golf)
- Stratejik oyunlar (Satranç,Dama,Tic-Tac-Toe,go)
Geçmişte bu oyunların tamamını insanlar karşılıklı veya toplu olarak oynamasına rağmen günümüzde büyük çoğunlukla bu oyunlar bilgisayar ortamında oynanmaktadır. Bunun çeşitli psikolojik veya zevki sebebleri vardır mutlaka. Ancak şu bir gerçektir ki insanlık artık tüm işini gücünü ve eğlencesini bilgisayarlı ortam üzerinden yapmaktadır.
Geçmişte saklambaç oynayan çocuklar yerine günümüzde oyun salonlarını dolduran çocuklar göze çarpmakta aynı şekilde kahvehanelerde okey , dama , satranç gibi oyunlar oynayan yetişkinlerin büyük çoğunluğu bugün internet ortamında online olarak okey oyununu oynamaktadır.
Oyun Teorisi
Bilgisayar tabanlı Oyun teorisinin temellerini 1928 yılında Macar Asıllı Matematikçi John Neumann ın ispatladığı minimaks teoremiyle ortaya atılmıştır.
20.yüzyılın ortalarına doğru insanoğlu bilgisayarla tanıştıktan sonra oynadıkları oyunları da artık bilgisayarlı ortamlara aktarmışlardır. Bu oyunlar ilk başlarda çok basit olmasına rağmen günümüzde çeşitli oyun motorları geliştirildi.
Grafik animasyon programları sayesinde bilgisayarlı oyunlar yani stratejik ve daha değişik oyunlar günümüzde büyük bir artışla birlikte insanoğlunu kendi dünyasına çekmektedir.
Bunun en önemli sebebi gelişen teknolojiyle beraber üretilen yüksek seviyeli oyun motorları ve gelişmiş animasyon programları ve bunları kullanan ve üreten Şirketlerin birbirleriyle olan rekabetleridir.
Oracle Exadata SQL Server Goldengate Weblogic EBS ve Linux konusunda aşağıdaki konularda 7×24 Uzman Danışmanlara yada Eğitimlere mi
İhtiyacınız var [email protected] adresine mail atarak Bizimle iletişime geçebilirsiniz.
– Oracle Veritabanı Danışmanlığı
– Oracle Veritabanı Bakım ve Destek
– Exadata Danışmanlığı
– Exadata Bakım ve Destek
– SQL Server Veritabanı Danışmanlığı
– SQL Server Veritabanı Bakım ve Destek
– Goldengate Danışmanlığı
– Goldengate Bakım ve Destek
– Linux Danışmanlığı
– Linux Bakım ve Destek
– Oracle EBS Danışmanlığı
– Oracle EBS Bakım ve Destek
– Weblogic Danışmanlığı
– Weblogic Bakım ve Destek
– Oracle Veritabanı Eğitimleri
– Oracle VM Server Danışmanlığı
– Oracle VM Server Bakım ve Destek
– Oracle EPPM Danışmanlığı
– Oracle EPPM Bakım ve Destek
– Oracle Primavera Danışmanlığı
– Oracle Primavera Bakım ve Destek
– Oracle Eğitimleri
– SQL Server Eğitimleri
– Goldengate Eğitimleri
– Exadata Eğitimleri
– Linux Eğitimleri
– Oracle EBS Eğitimleri
– Oracle VM Server Eğitimleri
– Weblogic Eğitimleri
– Oracle EPPM Eğitimleri
– Oracle Primavera Eğitimleri