Site icon IT Tutorial

Android Programlama -28 Firebase Connection Ayarları

Merhaba arkadaşlar bu günki makalemde Android uygulamamız ile firebase de oluşturduğumuz uygulamanın bağlantısını oluşturacağız.

Bir önceki makalemde firebase giriş yaptım, okumadıysanız öncelikle onu okumanızı tavsiye ederim. Buradan okuyabilirsiniz.

Android’in geliştiricilere sunmuş olduğu firebase asistan’ı sayesinde çok kolay bir şekilde gradle dosyasına firebase sdk’larını ekliyoruz. Yukarıda firebase asistan sayfasını görüyorsunuz. Uygulamamızda bu sayfayı açmak için tool -> Fİrebase seçeneklerini seçmeliyiz. Açılan ekranda firebase ile yapabileceğimiz bütün işlemlerin listesini görürüz. Ben buradan öncelikli olarak Realtime database seçeneğini seçiyorum.

Burdan öncelikli olarak connect to database butonuna tıklayarak gerekli sdk’ların gradle dosyasına eklenmesini sağlıyoruz. Daha sonra ikinci buton olan Add the realtime database to your app butonunu tıklıyoruz. Bu iki adım ile sdk ayarlamasını tamamlamış oluyoruz.

Firebase asistan kısmında firebase’ i uygulamamız da nasıl kullanıcağımız ile ilgili örnek kodlamalar bulunmaktadır. Ordan bakarak uygulamamıza kolay bir şekilde firebase’ i kullana biliriz. Örnek uygulamayı bir sonraki makalemde değineceğim.

Bir makalenin daha sonuna geldik, esenle kalın..

Exit mobile version