Merhaba arkadalar, bu gün ki makalemizde gözden kaçma ihtimali yüksek bir konu olan Agent ve Contexts arası bağlantı oluşturma konusu üzerinde duracağız.
Öncelikle daha önce okumadıysanız ODI serisini okumanızı tavsiye ederim. Bir önceki makaleme buradan erişebilirsiniz.
Önceki makalelerimde ODI üzerinde agent oluşturma konusuna değinmiştim. Fakat orada sadece fiziksel agent oluşturup ayağa kaldırmıştık. Oluşturduğumuz bu agentin aktif bir şekilde tasklarda kullanılabilmesi için logical agent ların da tanımlanması gerekmektedir. Eğer logical agent oluşturma kısmını gözden kaçırırsanız oluşturmuş olduğunuz physical agent ile context arası bağlantı oluşturamaz ve LP tanımlamalarında kullanamazsınız.
Örnek Logical Agent tanımlama ekranı yukardaki gibidir. Bu kısımda ODI üzerine tanımlamış olduğumuz Context lere karşılık kullanılacak Physical agentların map’lenmesi gerçekleştirilmektedir. Buradaki tanımlamayı yaptıktan sonra Deneme Context inin kullanıldığı her yerde Deneme agentı kullanılacaktır.
Yukarıdaki tanımlamayı yaptıktan sonra Contexts kısmında oluşturduğumuz contexte çift tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. Agent kısmından Map’lenen Logical ve Physical agnetların bilgilerini kontrol edebilirsiniz. Bu kısım logical agent tanımlaması yapılmadan önce boş gelecektir. Kontrollerinizde burayı da kontrol etmeyi unutmayın.
Bir makalenin daha sonuna geldik, esenle kalın.