Site icon IT Tutorial

Advanced Visual Secret Sharing -1

Merhaba değerli arkadaşlar bu ve bundan sonraki bir kaç yazımda sizlere Veri Güvenliği alanında yapmış olduğum bitirme çalışmamı anlatacağım. Bu çalışma aynı zaman da Visual Secret Sharing alanında dünya da önerilen en gelişmiş metot olması bakımından dikkatinizi çekeceğini düşünüyorum. Yaptığım çalışmayı danışman hocam Sayın Yrd.Doç.Dr. Mustafa Ulutaş ilk defa bulmuş ve geliştirmiştir.

Önerilen metot benzeri çalışmalarla kıyaslandığında çok büyük üstünlükleri bulunmaktadır. Bu bakımdan şuanda Visual Secret Sharing alanında en gelişmiş bir metotdur. Önceki yazılarım da gerçekleyip anlattığım Shamir in yöntemi ve Wu ve Chen in yöntemleriyle kıyaslandığında çok ileri seviye bir çalışma olduğu anlaşılacaktır. Aşağıda çalışmanın bir demosu bulunmaktadır.

VISUAL SECRET SHARİNG YÖNTEMİNDE ARTAN SAYIDA SIR GÖRÜNTÜLER İÇİN ANLAMLI                                                                              SHARE GÖRÜNTÜ ÜRETİMİ

Önerilen metot ilk defa 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulutaş tarafından önerilmiştir. Önerilen metot da temel amaç hem Sharelerin sayısını artırmak hem de oluşan shareleri anlamlı hale getirmekti.

Önceden yapılan benzeri çalışmalarda Çoklu Secret görüntü kullanarak oluşturulan Görsel Secret sharing şemalarında her bir Share rastgele bir şekilde ve siyah, beyaz pixellerden oluşan gürültülü görüntülerdi. Benzeri çalışmaların belirtildiği gibi en büyük sıkıntısı Secret görüntüleri saklamak için kullanılan Share görüntülerin aşağıda gösterilen renkli ve ikili görüntülerde ki gibi Anlamsız görüntülerden oluşmasıydı.

Şekil -4.1: Renkli ve ikili anlamsız görüntüler

Fakat Ulutaş tarafından önerilen metottaysa hem saklanması istenilen Secret görüntülerin sayısı artırılmıştır hem de secret görüntüleri taşıyan Share görüntüler Şekil 4.2 deki görüntü gibi anlamlı hale getirilmiştir.

Şekil -4.2: Anlamlı bir share görüntü

 

Önerilen metotta 2 secret görüntü ve Share görüntülerin oluşması içinde 2 tane Cover görüntü kullanılmıştır. Metotta girdi olarak kullanılacak olan Secret ve Cover görüntüler Eşit boylarda olup NxN lik kare şeklinde olmaları gerekmektedir.

İki secret görüntü iki tane Cover görüntü üzerine önerilen metotla gömülmesi sonucu ortaya 3 tane 2Nx2N lik Share görüntüler ortaya çıkar. Bu share görüntülerin ilki ilk share olarak ikincisi ise ilk share in 90o dönmesi sonucu ortaya çıkan Share i ifade eder. Son Share ise ikinci Share olarak ifade edilmektedir.

 

İlk share ile ikinci share in pixelleri tam olarak birbiriyle örtüşmesi şartıyla asetat kağıdıyla üst üste getirilmesiyle ilk secret görüntü elde edilir.

Aynı şekilde ikinci secret görüntünün elde edilmesi içinde 90o dönmüş Share ile ikinci share asetat kağıdına bastırılıp pixelleri birbirleriyle birebir örtüşecek şekilde üst üste getirilmesi lazımdır. Önerilen metottun ayrıntılarına geçmeden önce metottun sonucunu resmeden bir çıktı aşağıda verilmiştir.

Şekil -4.3: Önerilen metotla oluşturulmuş Anlamlı Shareler üreten bir çıktı görüntüsü

Şekil 4.3 teki şekilde belirtildiği gibi Share 1 ile Share 2 üst üste getirildiği zaman Secret 1 görüntü elde edilecek ve ters Share ile Share 2 üst üste getirildiği zaman Secret 2 elde edilecektir. Aşağıda Şekil -4.4 te bunun gösterimi verilmiştir.

Oracle Exadata SQL Server Goldengate Weblogic EBS ve Linux konusunda aşağıdaki konularda 7×24 Uzman Danışmanlara yada Eğitimlere mi
İhtiyacınız var mehmet.deveci@gridgroup.com.tr adresine mail atarak Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

– Oracle Veritabanı Danışmanlığı
– Oracle Veritabanı Bakım ve Destek
– Exadata Danışmanlığı
– Exadata Bakım ve Destek
– SQL Server Veritabanı Danışmanlığı
– SQL Server Veritabanı Bakım ve Destek
– Goldengate Danışmanlığı
– Goldengate Bakım ve Destek
– Linux Danışmanlığı
– Linux Bakım ve Destek
– Oracle EBS Danışmanlığı
– Oracle EBS Bakım ve Destek
– Weblogic Danışmanlığı
– Weblogic Bakım ve Destek
– Oracle Veritabanı Eğitimleri
– Oracle VM Server Danışmanlığı
– Oracle VM Server Bakım ve Destek
– Oracle EPPM Danışmanlığı
– Oracle EPPM Bakım ve Destek
– Oracle Primavera Danışmanlığı
– Oracle Primavera Bakım ve Destek
– Oracle Eğitimleri
– SQL Server Eğitimleri
– Goldengate Eğitimleri
– Exadata Eğitimleri
– Linux Eğitimleri
– Oracle EBS Eğitimleri
– Oracle VM Server Eğitimleri
– Weblogic Eğitimleri
– Oracle EPPM Eğitimleri
– Oracle Primavera Eğitimleri

Exit mobile version